ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закликають спекти пряники для Євромайдану

|

У Львові закликають підбадьорити мітингуючих на Майдані символічними медовими пряниками зі словами підтримки в рамках акції «Лицарі Добра». Всі небайдужі можуть спекти та передати пряники у формі лицарів до п’ятниці включно, 13 грудня, а вже на вихідних громадські активісти отримають їх у Києві. Про це повідомляє прес-служба Державного історико-культурного заповідника „Тустань“. 

«Ідея полягає в тому, що з пряником Ви передаєте особисті слова підтримки, написані на папері власноруч, тим громадським активістам, які зараз мерзнуть на Майдані, а не можуть бути вдома поруч із сім`єю під час зимових свят. Не обов`язково, що медові пряники будуть їсти – для фізичної активності там щодня є канапки і гарячий чай, проте вони можуть стати просто доброю згадкою про пережиті події. Саме зараз, коли ситуація затягнулася, важливо підтримати моральний дух майданівців!», – зазначають організатори акції.

Як долучитись:

1 КРОК: СПЕКТИ ВДОМА МЕДОВІ ПРЯНИКИ 

Пропонуємо Вам спекти медові пряники за зразком лицаря, який зображений на світлині. Рекомендуємо простий у виконанні та доступний за вартістю рецепт Дарії Цвек –  За нашими підрахунками з одного замісу тіста виходить 10 пряників-лицарів (10х18 см), а вартість необхідних продуктів становить близько 25 грн.

Важливо: перед випіканням зробити два отвори на щиті у лицаря – через них стрічкою будете кріпити Ваше послання (як на світлині).

Для цього зручно використати трубочку для коктейлів. Схему-зразок лицаря та рецепт можна завантажити та роздрукувати за посиланням.

Якщо Вам складно розмалювати лицарів самостійно, приносьте пряники без малюнку.

2 КРОК: НАПИСАТИ ПОСЛАННЯ ДО ЛИЦАРЯ 

Напишіть своє послання для підтримки духу лицарства на Євромайдані – організаторам, волонтерам, активним учасникам. Послання, підписане Вашим ім’ям, передасть атмосферу національного єднання та підтримки. Оформлене та підписане послання прикріпіть до щита лицаря стрічкою.

3 КРОК: ПЕРЕДАТИ НА ЄВРОМАЙДАН У КИЇВ

Ініціатором акції виступає Державний історико-культурний заповідник «Тустань», у львівський офіс якого Ви можете принести своїх лицарів. Першу партію пряників плануємо передати вже цих вихідних. Приносьте їх до 13 грудня включно, з 9:00 до 18:00, за адресою: м. Львів, вул. Чайковського 17, 3-й поверх, – саме тут будемо їх пакувати для передачі у Київ.

Закликаємо мешканців інших міст також долучитись до акції та організувати передачу на Євромайдан у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *