ОСТАННІ НОВИНИ

Побратим Львова – польський Ряшів підтримав євроінтеграційні прагнення України

|

Рада міста Ряшева на сесії прийняла Резолюцію про підтримку дій, спрямованих на інтеграцію України в Європейський Союз. Резолюцію надіслали містам-партнерам – Львову, Луцьку, Івано-Франківську. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Рада міста Ряшева хоче висловити підтримку Ваших мирних дій, спрямованих на поновлення процесу інтеграції України до Європейського Союзу. Україна є частиною Європи і ніхто цього змінити не зможе.

Ми переконані, що майбутнє Європи полягає в добросусідській співпраці. Тому, прагнучи, щоб в Європі жили вільні народи, приєднуємось до Вас у Вашій боротьбі за право самостійно приймати рішення.

Громадяни України мають право обирати політичний напрям. Багатотисячні демонстрації в Києві та Ваших містах свідчать про те, що більшість українського суспільства виступає за європейську інтеграцію. Ми, як місто-партнер Львова, Луцька та Івано-Франківська, цей вибір поважаємо та підтримуємо.

Україна є частиною Європи і незабаром, якщо буде цього хотіти, буде теж і частиною Європейського Союзу. Жоден зовнішній або внутрішній тиск не повинен впливати на Ваше рішення. Не можна миритись з репресивними діями влади та застосуванням сили до мирних демонстрантів. Треба протестувати проти таких дій. Ми, поляки, це особливо знаємо та розуміємо. Тільки громадяни України можуть вирішувати майбутню долю своєї держави», – йдеться у Резолюції за підписом Голови Ради міста Ряшева Анджея Деца.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *