ОСТАННІ НОВИНИ

Протестувальники переходять в режим «облоги фортеці»

|

Закликаємо українців по всій державі і далі організовувати страйкові комітети, бо на часі – відкласти усі особисті справи та перейматися державними справами, відстоювати свою громадянську позицію. Аби перемогти, мусимо й далі чинити тиск на владу – з кожним днем все більше людей мають виходити на майдани. Зараз наша боротьба переходить у режим «облоги фортеці» – це непросто, але ми попереджали, що наша боротьба триватиме довго. Про це 10 грудня під час брифінгу у Штабі національного спротиву заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, інформує прес-служба партії.

Лідер націоналістів зазначив, що режим Януковича добре підготувався до протистояння з українським народом. Учорашні події підтвердили, що влада намагатиметься взяти протестувальників голодом, не допускаючи провізію на Майдан, або ж використовуватиме силовий сценарій проти мирних демонстрантів, та ще й називатиме це «мирною зачисткою».

«Зачистка блокпостів в урядовому кварталі – зовсім не мирний захід. Як підтвердження – відео, на якому чітко видно, що так звані «правоохоронці» брутально застосовували фізичну силу до мирних протестувальників, які не чинили жодних провокацій щодо працівників міліції. Декільком особам розбили голови, зокрема парламентареві свободівцю Святославові Ханенку, який постраждав у результаті так званого «мирного зачищення» блокпостів. Є багато травмованих, які зверталися по медичну допомогу та були госпіталізовані. Зважаючи на це, розцінюємо вчорашню акцію силовиків з ліквідації блокпостів зовсім не як мирну. Це було цілеспрямоване продовження насильства з боку влади щодо мирних протестувальників.

Режим не чує Майдан, а це означає, що ми маємо далі продовжувати тиск і блокування влади. Тому звертаємося до людей, аби масово виходили на Майдан. Мусимо дотиснути бандитську владу, инакше по всіх нас катком проїде репресивна машина», – наголосив Олег Тягнибок.

Свободівець поінформував, що міліціянти та инші присутні під час вчорашньої так званої «мирної зачистки» особи навіть не мали наміру представлятися, а вся техніка, яку використовували, була без розпізнавальних знаків. «Коли народні депутати підходили до людей у формі «Беркута», у формі працівників МВС, у формі МНС, цивільних осіб – нібито працівників комунальних служб – жоден із них на вимогу парламентарів не показував своїх посвідчень. Так само зафіксовано факт, що вся техніка, яку підганяли до блокпостів – самоскиди, трактори, грейдери – усе було без розпізнавальних знаків. А у разі, якби когось з активістів, не дай Боже, розчавили – хто б поніс покарання за таке свавілля?!

Треба зауважити, що бійців «Беркута» під час вчорашніх подій цілеспрямовано використовували тільки для провокацій. Натомість мирні протестувальники не чинили жодних провокацій щодо міліції. Але постраждалі були, і саме з боку мирних учасників протесту», – зазначив очільник націоналістичного об’єднання. 

Відповідаючи на запитання журналістів про так званий «круглий стіл» влади, Олег Тягнибок підкреслив, що попри піар влади, яка буцімто хоче обговорити ситуацію у країні з опозицією – жодного запрошення опозиціонерам не надходило: «Так званий «круглий стіл» від влади – наперед зрежисована комедія, покликана відбілити злочинне обличчя режиму».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *