ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти врятували честь України – Юхновський

|

Студенти висловили загальнонаціональний протест проти брехні влади, яка є обличчям України у світі. Таким чином вони врятували честь України. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції на тему «Євромайдан-2013: що відбувається та що далі?», заявив герой України, академік Ігор Юхновський.

За словами І. Юхновського, неважливо скільки ще студенти відстоюватимуть свою позицію, адже головну справу вже зроблено.

«Президент і прем’єр-міністр – офіційне обличчя України, українського народу перед світом. Виходить, якщо вони говорять неправду, то ця брехня лягає на весь народ, якому теж не можна довіряти. Я вважаю, що студенти, які вийшли на майдани, врятували честь України. Неважливо скільки вони ще будуть стояти. Головну справу зроблено. Вони врятували Україні честь», – наголосив Ігор Юхновський.

Водночас академік переконаний, що зародження Майдану було спонтанним і викликане збуренням молоді проти політичної брехні влади.

«Цілий рік говорилося про важливий крок – приєднання України до європейської спільноти. Приймалися відповідні закони. Президент неодноразово говорив, що ми йдемо до підписання угоди про інтеграцію з ЄС. Однак за тиждень до підписання спочатку Азаров, а пізніше й президент починають говорити, що Україна ще не може підписати асоціації і виставляються нові умови», – зауважив він.

Також І. Юхновський переконаний, що зараз важливо встановити опіку над людьми, які вийшли на Євромайдан і стояти на боці правди.

«Потрібно захистити тих, хто виразив протест. Влада не має права й неповинна вдаватися до репресій… Тепер над журналістами нависла найбільша відповідальність для висвітлення правди. Вони мають бути порядними, сміливими і обережними», – сказав Ігор Юхновський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *