ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні почали бити прокурорів

|

В Апеляційному суді Києва, який розглядає апеляції на рішення про утримання під вартою затриманих під час сутичок на Банковій 1 грудня, побили прокурора.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-секретара прокурора Києва Яну Соболевську.

“У приміщенні Апеляційного суду невідомі побили процесуального керівника-прокурора. За його словами, це зробили народні депутати від партії Свобода”, – заявила вона.

“Кілька осіб накинулися на нього, били й намагалися зірвати кітель. Співробітники судової міліції Грифон відтіснили нападників від прокурора”, – розповіла Соболевська.

За її словами, зараз прокурор не може брати участь у процесі, оскільки “його заблокували депутати”.

Також прес-секретар повідомила, що за фактом нападу вже відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 КК (погроза або застосування насильства до співробітника правоохоронних органів при виконанні службових обов`язків).

Соболевська підкреслила, що кримінальне провадження “фактове”, а другий процесуальний прокурор, який мав брати участь в інших судових засіданнях, не зміг потрапити в приміщення через це зіткнення

Як повідомлялося, 10 грудня у Апеляційному суді Києва відбулася сутичка між прокурорами і народними депутатами від Свободи.

Засідання у справі про зміну запобіжного заходу Роману Біленькому, затриманому після сутичок на Банковій, не відбулося. Суд переніс його за 13 грудня.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *