ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві проходить зустріч Януковича і трьох екс-Президентів України

|

У Києві розпочалася зустріч діючого глави української держави Віктора Януковича і трьох екс-Президентів України – Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка. Про це повідомляє “5 канал”.

При цьому анонсований раніше загальнонаціональний “круглий стіл” запланований на 14:00.

Нагадаємо, раніше перший Президент України Леонід Кравчук звернувся до Януковича з пропозицією започаткувати загальнонаціональний “круглий стіл” для знаходження компромісу в ситуації, що виникла наразі в Україні, і запросити до участі в ньому представників влади і опозиції. При цьому Янукович підтримав цю ініціативу.

У той же час відзначимо, що у опозиції будь-якої інформації про захід не отримували.

Зазначимо, що 10 грудня відбудеться візит верховного представника Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон в Україну. Метою представниці ЄС у справах закордонної політики і безпеки є вирішення політичної кризи, яка називається Євромайдан, в Україні.

Нагадаємо, 8 грудня в Києві знову пройшла масова акція протесту, на яку зібралися близько 500 тис. чоловік. Крім того, активісти “Свободи” звалили пам`ятник Леніну. При цьому Служба безпеки України 8 грудня відкрила кримінальне провадження за ознаками дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні.

21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв`язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через останні зовнішньополітичні події, країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.

Кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стало рекордним за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, в знак протесту проти жорстокого побиття активістів Евромайдана співробітниками спецпідрозділу “Беркут”.

РБК-Україна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *