ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція пояснює нічні зачистки скаргами киян та комунальників

|

Міліція частково звільнила урядовий квартал Києва від барикад мітингуючих через рішення суду та на прохання комунальних служб надати можливість прибрати сніг на вулицях. Про це УНН повідомила речник столичної міліції Ольга Білик.

“Правоохоронці звільнили частину вулиць навколо Майдану Незалежності від барикад активістів через рішення Окружного адміністративного суду про розблокування вулиць у центральній частині Києва”, — повідомила О. Білик.

Крім того, до міліції надійшло більше 20 скарг від киян щодо блокування вулиць активістів та виникненням у зв`язку з цим дорожніх корок.

Також до міліції звернулись комунальні служби з проханням розблокувати вулиці від барикад для оперативного прибирання снігу.

Зазначимо, вчора Окружним адміністративним судом столиці було прийнято рішення щодо розблокування проїжджих частин в центральній частині Києва.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *