ОСТАННІ НОВИНИ

Владика Борис Ґудзяк звернувся до рідних і друзів силовиків

|

Єпископ УГКЦ й громадський діяч Борис Гудзяк в ефірі Громадське ТВ звернувся до рідних та друзів силовиків. Про це інформує прес-служба УКУ.

“Звертаюсь до дружин, матерів, дітей, сусідів, друзів усіх силовиків. Підніміть зараз телефон і подзвоніть до своїх чоловіків, батьків, синів, зятів, друзів, сусідів, і скажіть їм, що кожен, хто дає наказ до насилля і кожен, хто його виконує, буде за нього відповідати перед Богом, перед народом, перед історією. Зробіть цю послугу тій людині, яка вам близька, і яка сьогодні є у формі. Відверніть її від того, що буде потім плямою на її душі, на її дітях, внуках, на цілому роді. Сьогодні Ви маєте не лише шанс, а й великий обов’язок – кожен, хто знає когось у формі, має домогти їм схаменутись. Весь світ і Господь дивиться на Україну зараз.  Господь каже: горе тому, який проллє кров брата свого”,  – заявив президент УКУ, єпарх Паризької єпархії святого Володимира (УГКЦ) владика Борис (Ґудзяк).

Він вважає, що історію киями і пролиттям крові не можна зробити. “Сьогодні Господь нас кличе до цілком іншого і треба себе переступити”, – зазначив президент Українського католицького універитету.

За словами владики, кращої альтернативи за діалог сьогодні немає: “Цими днями світ прощається з Нельсоном Манделою. Ця людина 27 років чекала, 27 років була ув’язненою. Але саме через діалог, саме через витримку, любов і гумор, Мандела змінив континент. Таким способом працював Махатма Ганді, і вплинув на мільярди. Мартін Лютер Кінг змінив Північну Америку. Шлях цих людей тяжкий, часом це два кроки вперед і один назад. Але ми маємо приклади тих, які змінювали історію ХХ ст.  Тому я горджуся українською молоддю, бо зараз вона міняє курс історії”.

Єпископ також закликав усіх українців і, зокрема, молодь не піддаватися страхові: “Не бійтеся, тільки вірте і вона (Україна) воскресне. Будьте мужні. Наша дорога до обіцяної землі з неволі – непроста. Ці дні змінюють ваші життя, і ви будете своїм внукам розповідати як були на майдані і як з піснею, молитвою боролися зі злом”, – додав президент УКУ.  

 Фото: tvi.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *