ОСТАННІ НОВИНИ

Водіїв просять не забувати про включення фар у денну пору дня

|

Державтоінспекція України нагадує водіям про особливості керування транспортними засобами в зимовий період. Сніг, ожеледиця, недостатня видимість, ранні сутінки – з цими явищами кожен водій стикається з осені до весни щодня. За таких умов виникає багато небезпечних та аварійних ситуації на автодорогах, які можна попередити поліпшенням видимості автомобіля на дорозі. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Тож водіям варто не нехтувати вимогою пункту 9.8. Правил дорожнього руху, в якому закріплено, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Виконання цих доволі простих вимог дозволить зробити транспортний засіб набагато помітнішим й для водіїв інших авто, й для пішоходів. В умовах недостатньої видимості  позначення транспортного засобу на дорозі є вкрай необхідним для безпеки учасників дорожнього руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *