ОСТАННІ НОВИНИ

Ще два пунтки пропуску мають спільний контроль з Польщею

|

Польська прикордонна служба з початку грудня цього року на двох пунктах пропуску на кордоні з Україною виділила окремі смуги для тих, хто хоче приїхати до Польщі в рамках малого прикордонного руху, що значно пришвидшило його перетин. Про це повідомили у прес-службі Прикордонної служби Польщі, пише УНН.

Окремі смуги діють на двох із семи автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, котрі розташовані у Львівській області: ”Корчова-Краківець” та ”Медика-Шегині”.

“Ідею запровадити окремі смуги для українців, котрі подорожують в рамках малого прикордонного руху, висловили самі її працівники, котрі працювали на ”Корчова-Краківець” і в жовтні запровадили її спочатку у вигляді експерименту. Вже через місяць проведення відповідного аналізу виявлено, що на смугах з картами малого прикордонного руху через кордон пропустили утричі більше людей та в 4 рази більше машин, ніж на смугах, де відбувається паспортний контроль”, – йдеться в повідомленні.

Завдяки вдалому експерименту на пункті пропуску у ”Корчова-Краківець” прикордонники вирішили перенести цей досвід також на пункт пропуску у Медиці, котрий є найбільшим на польсько-українському кордоні.

Прикордонна служба Польщі зазначила, що понад 80% людей, котрі перетинають кордон з Польщею, у Корчові мають дозвіл на в`їзд на польську територію в рамках малого прикордонного руху.

Прикордонний контроль в рамках малого прикордонного руху проводиться за допомогою мобільних терміналів та займає не більше 20 секунд.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *