ОСТАННІ НОВИНИ

У Варшаві на підтримку Євромайдану відбувся тисячний марш солідарності

|

«Київ-Варшава – спільна справа!» – українською і польською мовами скандували учасники варшавського маршу солідарності з київським Євромайданом. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Щонайменше тисяча осіб крокувала центральними площами й вулицями польської столиці, несучи в руках гасла «Україна – це Європа», «Ми з Майданом!», «У новий рік з новим президентом», «Янукович, щоб ти змерз!» та інші. До українців, які організували марш приєдналися польські політики та громадські діячі, зокрема колишні дисиденти й організатори «Солідарності».

У марші солідарності з київським Євромайданом взяв участь польський євродепутат Павел Коваль. Політик наголосив на тому, що Євромайдани – це конкретне послання для євробюрократів.

 

«Сьогодні ми звертаємося до західних ЗМІ і політиків. Де в Європі під європейськими прапорами стоїть стільки людей як у Києві? Ті, які сидять в кабінетах у Брюсселі, в Парижі, в Берліні повинні дати Україні виразний сингнал, що Україна потрібна Європі. Вони можуть змінити ситуацію, щоб потім не було запізно», – сказавв Коваль.

Жителі Варшави вітали учасників маршу, говорили про те, що підтримують українців, а водії, які проїжджали повз, тиснули на клаксони. Марш закінчився біля посольства України в Польщі. Як оголосила одна з його організаторок, демонстранти повернулися до установи спинами, щоб показати своє ставлення до теперішньої української влади. Захід пройшов без інцидентів, за винятком непорозуміння під час відкриття, коли невідомий молодик намагався відібрати у ведучої мікрофон й агітувати за Митний союз. Як з’ясували українські журналісти, цей молодий чоловік – громадянин Казахстану.

Під час маршу лунали заклики не припиняти акцій солідарності з київським Майданом, йшлося також про форми підтримки для київських мітингарів. Організатори маршу наголосили, що варшавський Євромайдан – єдиний за межами України, який триває щоденно починаючи з 24 листопада.

Фото: Віталій Тукало

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *