Схід та Південь України вийшли на рекордні акції протесту (фото)

|

Попри залякування та репресії проти мирних мітингувальників, тисячі людей не побоялися та вийшли у містах Сходу й Півдня України на підтримку Майдану в Києві, повідомляють ЗМІ.

Сьогодні в Луганську в сквері біля пам`ятника Тарасові Шевченку на Народному віче зібралося понад 500 мітингувальників.

 

У Харкові біля пам`ятника Шевченку зібралося близько трьох тисяч осіб.

 

У центрі Донецька пройшов мітинг на підтримку київського Євромайдану і за відставку президента та уряду України. На площу вийшло близько 300 осіб.

 

У Дніпропетровську близько чотирьох тисяч людей зібралися на Народне віче в знак солідарності з протестуючими в Києві. Люди тримали в руках прапори України та Євросоюзу. Також були помічені прапори Грузії та Польщі.

 

Під стінами Запорізької облдержадміністрації зібралася рекордна кількість мітингувальників. Близько п’яти тисяч осіб вийшли на підтримку Євромадану.

 

Близько тисячі одеситів зібралися сьогодні на Приморському бульварі біля пам`ятника Дюку, щоб висловити свою підтримку масової акції протесту, що проходить у Києві.

 

В центрі Сімферополя пройшла масштабна акція кримських прихильників євроінтеграції, приурочена до «Маршу мільйонів», який сьогодні відбувається в Києві. Свою підтримку мітингувальникам у Києві прийшли висловити понад 500 осіб.

 

Варто додати, що хвиля акцій протесту на підтримку Євроінтеграції та проти режиму Януковича підхопила українська діаспора. У багатьох містах світу відбулись численні акції протесту на підтримку українців.

Нагадаємо, сьогодні в Києві на Майдані Незалежності зібралось до одного мільйона осіб.

Основні вимоги опозиції та мітингувальників до влади: покарання винних у побитті мирних громадян 30 листопада і 1 грудня, кримінальна справа проти міністра внутрішніх справ Захарченка, відставка уряду Азарова і дострокові парламентські та президентські вибори, звільнення всіх політичних в`язнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *