ОСТАННІ НОВИНИ

Польський Люблін прийняв ухвалу на підтримку Євромайдану

|

Учора, 7 грудня, відбулась зустріч секретаря Львівської міської ради Василя Павлюка з Пйотром Ковальчиком, головою ради міста Любліна (Польща).  Під час зустрічі  Пйотр Ковальчик передав Василеві Павлюку Ухвалу, яку прийняла рада міста Любліна щодо підтримки прагнення українського народу до євроінтеграції.

Пйотр Ковальчик повідомив, що приїхав до України, аби передати українським друзям ухвалу, яку прийняла рада міста Любліна та висловити слова підтримки,передає інформаційний портал депутатів ЛМР.

«В Україні зараз складна політична ситуація. І ми хочемо показати, що ви не самотні, поляки з вами. Вчора на Львівському Євромайдані  багато людей скандували «Польща, Польща»,  мені було надзвичайно приємно це почути. Я б хотів, щоб серця львів’ян і жителів Любліна бились в унісон.  Окрім цього, я приїхав, аби дізнатись, яким чином ще ми можемо допомогти українцям? Можливо, потрібні якісь теплі речі, намети, каремати. Ми постараємось якнайшвидше це зібрати і передати до Львова», – сказав Пйотр Ковальчик.

За словами голови ради Любліна, колись в Польщі була подібна ситуація. Народ хотів прилучитись до Європи, а влада мала своє бачення. Але все ж вдалось це питання вирішити мирним шляхом.

«Ми хочемо організувати велику прес-конференцію в Польщі, аби розповісти польському суспільству і світу, якою є насправді ситуація в Україні, і які можуть бути сценарії розвитку подій», – зазначив Пйотр Ковальчик.

Василь Павлюк, своєю чергою, подякував польським колегам за Ухвалу, прийняту радою міста Люблін та за слова підтримки. Він повідомив, що для українців в цей складний час, як ніколи потрібна підтримка і розуміння. 

«Поляки є не тільки наші хороші сусіди, а й справжні брати, які завжди готові подати нам руку допомоги. Тому дякую усьому польському суспільству і вірю, що так буде завжди, і що разом ми переможемо», – зауважив Василь Павлюк.  

Фото прес-служби депутатів ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *