ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція хоче оточити урядовий квартал наметовими містечками (доповнено)

|

Мітингувальники пікетуватимуть увесь урядовий квартал.

Про це повідомив глава фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк зі сцени на Майдані незалежності, пише Українська правда

У свою чергу Олександр Турчинов повідомив, що колони підуть до всіх урядових будівель і там “розіб’ють наметові містечка”.

При цьому він закликав людей, присутніх на Майдані, не йти всім до Верховної ради, Кабміну та адміністрації президента, а залишитися “поспівати і потанцювати”.

“Туди йтимуть лише сформовані колони”, – пояснив він.

“Ми розширюємо нашу акцію. З сьогоднішнього дня ми пікетуємо повністю весь урядовий квартал”, – заявив Арсеній Яценюк.

Як інформує прес-служба «Батьківщини», Арсеній Яценюк наголосив, що вимоги Майдану складаються з трьох пунктів. Перший із них – “відставка антиукраїнського і ганебного уряду Азарова”: “Другий пункт – ті, хто в міліцейській формі били наших дітей, повинні бути арештовані і засуджені відповідно до закону. Третій пункт – 15 людей, які зараз є політичними ув`язненими, повинні бути звільнені і бути з нами тут”.

За його словами, президент Янукович “думає, що Майдан розійдеться”: “Він думає, що ми здамось. Він думає, що ми будемо стояти, але недовго. А ми знаємо, що нас буде більше”.

“З сьогоднішнього дня ми пікетуємо повністю весь урядовий квартал. Із завтрашнього дня ми очікуємо на конкретну відповідь. І не просто відповідь – ми очікуємо на конкретну дію”, – наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що щодня майданівці пікетуватимуть по ще одній урядовій установі: “міністерства, Податкова, інші державні органи”.

Він підкреслив, що увесь світ “захоплений тим, як українці мирно, спокійно і впевнено довели Віктору Януковичу і всьому світу, що влада в європейській Україні таки належить народу України”: “Це заслуга кожного з вас”.

“Нас визнав світ”, – сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, Майдан “не стоїть, а рухає Україну в майбутнє”: “Він кожен день робить крок уперед, відриває нас від тієї ганебної радянської темної історії, робить з нас не “совєтского чєловека”, а громадянина української держави, який не на колінах, який струнко стоїть і гордо крокує вперед”.

Арсеній Яценюк наголосив, що Майдан не дав Віктору Януковичу можливості “позавчора продати країну”: “Угода про вступ України до Митного союзу вже була готова. І Янукович задля того, щоб отримати другий термін в офісі президента, готовий продати все і вся. Тільки він забув – не він тут керує. В нашій країні керує кожен, який на цьому Майдані”.

За його словами, те, що відбувається на Майдані – це те, “як формується нація, формується держава”: “Дозволю собі взяти на себе відповідальність і сказати – ми сформувались. Це Майдан не за політиків, політичні програми і сили. Це Майдан – за людей. Це Майдан – за наше з вами життя. Українці вийшли за ідею, цінності, за свободу і волю”, – сказав він.

“Наша віра – це наша сила. Ми боремось за те, у що віримо. Ми йдемо до перемоги”, – сказав Арсеній Яценюк.

 Фото – ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *