ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС попередило Януковича про персональні санкції за розгін Майдану

|

Якщо Президент України Віктор Янукович не притягне до відповідальності всіх винних у розгоні Євромайдану, то Європейський Союз має намір заборонити в’їзд на свою територію для деяких українських чиновників

Про це заявив голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок, передає «УНІАН».

«Янукович має покарати тих, хто винен у побитті (мітингувальників – ред.). Агресія має бути покарана. Якщо вони не будуть покарані, то всі, хто відповідальний за діяльність правоохоронців у тій ситуації, не матимуть можливості приїхати в ЄС. Наша позиція – в ЄС повинні їхати молоді люди, а не криміналітет», – сказав Брок.

Нагадаємо, у Києві та інших регіонах України з 21 листопада проходять акції прихильників євроінтеграції, незадоволених рішенням Кабміну призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 30 листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників проти призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Повідомлялося про 35 постраждалих, у тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, зараз всі вони відпущені.

1 грудня на Банковій біля Адміністрації Президента сталося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». За даними КМДА, за останню добу в Києві у «швидку» звернулися 165 осіб, постраждалих внаслідок протестних акцій. Із них 109 госпіталізовані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *