ОСТАННІ НОВИНИ

Майдан не зможе перемогти без загальнонаціонального страйку - експерт

|

Майдан не зможе перемогти без загальнонаціонального страйку. Таку думку під час прес-конференції у п`ятницю висловив експерт корпорації стратегічного консалтингу “Гардерика” Костянтин Матвієнко, передає кореспондент УНН.

“Майдан не зможе перемогти без одного важливого механізму  – загальнонаціонального страйку з чіткими вимогами”, – сказав К.Матвієнко.

До них експерт відніс формування технічного уряду народної довіри, прийняття законів про вибори президента, дострокові вибори парламенту та президента.

“Тільки у такому випадку можна говорити про досягнення стратегічної мети майдану, зміни конституційної форми правління”, – зазначив він.

Крім того, на його думку, опозиція у контексті подій Майдану наздоганяє ситуацію.

“Громадянське суспільство випереджає опозицію і вона весь час мусить наздоганяти ситуацію, щоб демонстрували своє начебто політичне лідерство”, – пояснив експерт.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України вже більше двох тижнів тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *