ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко закликала ЗМІ спільно протистояти «тиску» режиму

|

Екс-прем´єр Юлія Тимошенко закликає журналістів об´єктивно висвітлювати події Євромайдану і спільно протистояти тиску влади. Відповідне звернення розміщено на сайті ВО «Батьківщина», повідомляють «Коментарі».

«Ми переконані, що маємо спільну мрію – будівництво європейської України, в якій панує сила права, а не право сили. У такій країні однією з базових свобод є свобода слова і право на інформацію, яке буде гарантовано. Ми звертаємося до вас із закликом протистояти тиску і надалі чесно виконувати свої обов´язки. Від вас залежить дуже багато», – звернулася Тимошенко до представників ЗМІ.

Вона зазначила, що знає про те, що «влада вдається до тиску на українські ЗМІ, щоб зупинити чесне інформування, щоб ввести цензуру і створити викривлену картину дійсності».

Тимошенко зазначила, що журналісти опинилися на «передовій протистояння», а «кількість постраждалих 1 грудня журналістів вразила Україну і міжнародне співтовариство».

Вона також констатувала порушення прав людини з боку силових структур і в цьому зв´язку закликала журналістів допомагати опозиції захищати людей. «Ми змушені спільно діяти, щоб уникнути зіткнень і фізичної загрози для людей», – закликала екс-прем´єр.

Як повідомляли «Коментарі», в ході протестних акцій у Києві постраждали кілька десятків українських та іноземних журналістів. Причому більшість з постраждалих побиті співробітниками «Беркута».

За фактами побиття журналістів на Євромайдані відкрито 12 кримінальних проваджень за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *