ОСТАННІ НОВИНИ

Померлий на Майдані мав дуже небезпечну форму туберкульозу - МОЗ

|

Розтин померлого виявив занедбану форму туберкульозу, яка є вкрай важкою та становить небезпеку для оточуючих. Громадянин потребував стаціонарного лікування у спеціалізованому медичному закладі, а також дотримання відповідного протиепідемічного режиму. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ України.

Випадок смерті громадянина під час масових акцій на Майдані Незалежності у м. Київ стався внаслідок виявленої у нього хронічної форми туберкульозу легень, ускладненою легеневою кровотечею. Такі висновки зроблено за результатами проведеної судово-медичної експертизи.

Перебування таких хворих в епіцентрі масових акцій на Майдані Незалежності, тобто серед великого скупчення людей, категорично заборонене та є недопустимим. Важкий перебіг хронічного захворювання та неналежні умови перебування хворого призвели до смерті. Крім того, громадянин становив небезпеку для оточуючих, оскільки страждав на заразну форму туберкульозу, яка передається повітряно-крапельним шляхом.

З метою недопущення подібних випадків, Міністерство охорони здоров’я України звертається до організаторів масових акцій забезпечити якісну та оперативну роботу пунктів та бригад, які надають медичну допомогу громадянам та нагадує, що тривале перебування на холоді може стати причиною загострення чи виникнення хвороб.

Також МОЗ України звертається до громадян з проханням уважніше ставитися до стану свого здоров’я, а хворих на інфекційні захворювання утриматися від участі у масових заходах та дотримуватися відповідного режиму лікування.

Нагадаємо, сьогодні до столичної міліції надійшло повідомлення про те, що в районі оглядового майданчика поблизу готелю “Україна” на сходах було виявлено тіло чоловіка. Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події, констатувала смерть потерпілого, без видимих ознак насильницької смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *