ОСТАННІ НОВИНИ

На ТРК «Львів» покажуть документальний фільм про «Батька українського спорту»

|

У суботу, 7 грудня 2013 року, о 14.30 год. в ефірі ТРК «Львів» презентуватимуть документальний фільм «Іван Боберський: «Де сила – там воля!». Про це повідомляє прес-служба ТРК «Львів».

Іван Боберський – видатний германіст, педагог, талановитий журналіст, політик, дипломат, фундатор, теоретик і практик української національної фізичної культури, організатор сокільсько-січового руху, автор підручників з фізичного виховання молоді, засновник українського олімпійського руху в Галичині, цей ряд можна продовжувати і продовжувати. Цього року виповнюється сто сорокова річниця від дня народження «батька українського спорту. Щоб у належний спосіб вшанувати пам’ять цього видатного діяча ТРК «Львів» зняв сорокахвилинний документальний фільм із дотриманням міжнародних стандартів та вимог. Географія зйомок виходить й за межі України, це Австрія та Словенія.

Реалізувати такий проект ТРК «Львів» вдалось за підтримки Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради. Комісія з питань культури, мистецтва та історико-культурної спадщини сприяла наданню коштів на стрічку по «Програмі розвитку української мови». Голова комісії Іван Ковальчук зазначив: «Такі фільми, як «Іван Боберський» та «Данило Галицький» дають змогу ефективно пропагувати серед українського загалу мову, культуру та звичаї. Кіно поширює серед різних верств населення наші національні цінності».

«Ми подивились, що ніхто ще не знімав нічого про Івана Боберського, тому вирішили розказати нашим глядачам про видатного українця, ім’я якого з різних причин невідоме широкому загалу, – розказує автор сценарію та режисер Тарас Каляндрук – потрібно знімати та розповідати про маловідомі, або взагалі невідомі речі. Впевнений, що наш фільм приверне увагу й інших документалістів до цієї постаті і вже через деякий час інші, можливо всеукраїнські канали, зніматимуть стрічки про Боберського».

Документальний фільм про долю Данила Галицького вийде на екрани ТРК «Львів» 27 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *