ОСТАННІ НОВИНИ

Євромайдан знову кличе в неділю на народне віче

|

У неділю, 8 грудня, опівдні на Майдані Незалежності пройде народне віче. Про це зі сцени заявили координатори Євромайдану, передає «Радіо Свобода».

Опозиція також ухвалила план дій для учасників, який складається з 5 блоків: основні цілі і завдання, міжнародні заходи, організаційно-правові заходи, заходи громадянської непокори, окремі ініціативи.

Серед озвучених вимог є покарання винних у побитті учасників Євромайдану 30 листопада та 1 грудня, відставка уряду Миколи Азарова і дострокові парламентські та президентські вибори, кримінальна справа проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та звільнення всіх політичних в’язнів.

Як повідомлялося, 1 грудня вже відбулося народне віче в центрі столиці. За різними оцінками, в ньому взяли участь від 500 тисяч до 1,5 мільйона осіб.

Того дня на вулиці Банковій сталися зіткнення між активістами і «Беркутом», спричинені провокаторами, під час яких силовики застосували шумові гранати і сльозогінний газ. Після цих подій правоохоронці затримали 9 осіб, щодо яких суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Крім того, 1 грудня від рук «Беркута» постраждало півсотні журналістів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *