ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде хода помічників святого Миколая

|

В рамках акції «Миколай про тебе не забуде», 8 грудня помічники Миколая, одягнені в шапочки та кольорові костюми,  пройдуться святковою ходою від Львівського палацу мистецтв, вул. Коперника, 17, проспектом Свободи до Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької та назад до площі Ринок.

Супроводжуватиме волонтерів військовий оркестр Львівського Інституту Сухопутних Військ, паркуристи з клубу LvivMotion, танцюристи та навіть пінгвіни, інформує прес-служба мерії.

Під час зупинки біля оперного театру відбудеться виступ оркестру, а учасники параду вже традиційно виконають пісню «Помічник Святого Миколая», яка написана одним з волонтерів та є гімном Акції. На закінчення параду на площі Ринок біля Ратуші відбудуться  показові виступи паркур-шоу, танцювальний флеш-моб,  в підготовці якого допомагають хореограф Сергій Міськів та учні студії “ILike art complex”.

«Мета проведення параду – привернути увагу громадськості до благодійності, запросити львів’ян долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде», а також подарувати мешканцям та гостям Львова усмішки,  покращити настрій, зарядити позитивними та теплими  емоціями у цей напружений для України період.

Після параду у  приміщенні мистецького об’єднання «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться майстер-клас, на якому кожен охочий зможе навчитись виготовляти святкові листівки, вироби з фетру, сережки, магніти, прикраси на ялинку та біжутерію. Вартість участі у майстер-класі: 1 кілограм цукерок або іграшка», – розповіли організатори заходу.

Довідка

Миколай про тебе не забуде — щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія Української Молоді» з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня святого Миколая. Метою акції є допомогти дітям та молоді відкрити в собі та проявити  чутливість, самопосвяту, жертовність, безкорисливість. Акція «Миколай про тебе не забуде!» покликана  вшанувати пам’ять великого благодійника  святого Миколая та  звернути увагу громадськості на важливість доброчинності. Завданням акції є зібрати та роздати подарунки (солодощі, книжки, фарби, олівці, зошити) для тих дітей, які могли би залишитися без нашої або батьківської уваги, а також створити особливу атмосферу свята.

Учасником акції може стати кожен охочий у зручний для себе спосіб: волонтери – працюють на Фабриці святого Миколая, розносять подарунки дітям, спонсори – фірми та підприємства, які надають пожертви, партнерські організації та спільноти – організовують збір подарунків в навчальних закладах, релігійних громадах та ін., перевізники – волонтери та партнерські організації, які можуть надати транспортні послуги для перевезення волонтерів та подарунків, засоби масової інформації – надають інформаційну підтримку та висвітлюють перебіг різних етапів заходу.

Академія Української Молоді отримала нагороду на обласному конкурсі «Благодійна Львівщина – 2012″ у номінації “Благодійник: дитяча або молодіжна організація” за акцію “Миколай про Тебе не забуде!”

Додаткова інформація про акцію на сайті www.mykolaj.com.ua та за телефонами: (097)  864 03 44 Анастасія Гураль; (097)  66 00 567 Христина Папроцька.

Фото прес-служби ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *