ОСТАННІ НОВИНИ

Кокс і Квасьнєвський продовжать свою місію в Україні

|

Місію Алєксандера Кваснєвського і Пата Кокса в Україну продовжено – повідомив голова Європарламенту Мартін Шульц. Голови політичних груп ЄП підтримали його звернення в цій справі, повідомляє “Польське радіо”.

Ще не вирішено, коли посланці Європейського Союзу подадуться до Києва.

“У грудні і січні не плануємо жодних термінових візитів. Алєксандер і Пат поїдуть в Україну лише тоді, коли ми знатимемо, що їхня там присутність може бути корисною. Поки що, вони чекають. Тепер ми будемо розмовляти на цю тему з урядом та опозицією”, – заявив Шульц. Мета місії залишається незмінною: вирішити справу Юлії Тимошенко.

Євросоюзні посланці будуть продовжувати заходи з метою звільнення екс-прем`єрки України та її виїзду на лікування до Німеччини. З огляду на щораз більш напружену ситуацію в Україні, Алєксандер Кваснєвський і Пат Кокс хочуть також допомогти у налагодженні діалогу між владою та опозицією.

“Тепер необхідно стежити за ситуацією, контактуватися з нашими українськими партнерами і підготувати план, який повинен бути корисним”, – сказав Кваснєвський. Раніше під час саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі один з спецпосланцов Європарламенту Пет Кокс заявив журналістам, що не виключає, що місію, в якій він брав участь, можуть продовжити. “Для початку я і пан Квасневський повинні відзвітувати про нашу місію перед Європейським парламентом. Місія приурочена до саміту, тож технічно вона завершена.

Але тільки технічно. Ми можемо продовжити місію, в якій саме формі – наразі ми не знаємо”, – сказав тоді Кокс.

Крім того, про це Європарламент просила українська опозиція.

Нагадаємо, 28 листопада, в перший день Вільнюського саміту, євродепутат Яцек Саріуш-Вольський заявив, що місія Європарламенту Петом Коксом та Олександром Квасневським “зазнала поразки” і її немає сенсу подовжувати у нинішній формі. “Місія Кокса-Квасневського завершилась. Ми її подовжили один раз, другий, але мандат Європейського парламенту був таким, що вона завершується. Ця місія була корисною для того, щоб перевірити можливості компромісу, але вона своєї ролі не виконала”, – сказав Саріуш-Вольський. Дотеперішня місія Алєксандера Кваснєвського і Пата Кокса тривала 18 місяців. Політики провели в Україні 75 днів. У рамках місії ЄП відбулося 28 візитів.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *