ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція анонсувала жорсткий розгін мітингувальників з адмінбудівель

|

Міліція буде діяти жорстко, якщо мітингувальники не захочуть звільняти захоплені адміністративні будівлі в Києві. Про це сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Києві, повідомив в.о. начальника столичного главку міліції Валерій Мазан, пише «УНІАН».

«Максимально міліція вживає всіх заходів, щоб ці мітинги проводилися в мирному руслі. Ми сили намагаємося не застосовувати. Але якщо буде порушення закону, ми будемо діяти рішуче, жорстко… Злочинців вмовляти не будемо – для цього у нас є всі засоби і можливості, передбачені законом», – сказав Мазан.

Як повідомляли «Коментарі», представники правоохоронних органів дали мітингувальникам 5 днів, щоб розблокувати будівлю Кабінету міністрів.

По закінчення цього терміну міліція вживатиме заходи щодо блокування будівлі. При цьому в.о. начальника столичного главку міліції Валерій Мазан не уточнив, про які саме заходи йдеться.

Сьогодні виконавча служба оголосила рішення суду, згідно з яким народним депутатам, фізичним і юридичним особам, крім працівників КМДА наказується звільнити приміщення мерії та інші адміністративні приміщення за адресою вул. Хрещатик, 36

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє, що силового варіанту звільнення будівлі мерії від учасників акції протесту в центрі столиці не буде.

2 грудня загальні збори киян в приміщенні Київради прийняло рішення не перешкоджати роботі міської адміністрації та секретаріату Київської міської ради.

Вранці стало відомо, що мітингувальники не мають наміру залишати будівлю Київської міськдержадміністрації, яке зайняли під час загальнонаціонального страйку.

Відсторонений від виконання службових обов’язків керівник Київського міського главку міліції Валерій Коряк запевнив, що силового захоплення КМДА не буде.

Відзначимо, 1-2 грудня під час протестних акцій у Києві мітингувальники захопили будівлі КМДА, Будинку профспілок і Жовтневого палацу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *