ОСТАННІ НОВИНИ

«Беркут» калічив лікарів, які надавали допомогу потерпілим

|

Українські лікарі звернулися до європейської спільноти у зв’язку з тим, що вони не почуваються безпечно у свій країні. Як передає кореспондент «Коментарів», про це йдеться у зверненні українських лікарів, яке зачитала заслужений лікар України Ольга Богомолець. «Просимо європейське співтовариство надати офіційну і відповідну оцінку подіям, пов’язаним з побиттям українських лікарів під час заворушень в Україні», – йдеться в документі.

«Безпрецедентним для цивілізованої держави стали дії спецпідрозділів силових структур, які під час сутичок з протестувальниками били й калічили наших колег-лікарів у момент надання ними медичної допомоги потерпілим», – наголошується у зверненні.

За словами Богомолець, лікарів били, незважаючи на білі халати і розпізнавальні знаки у вигляді червоного хреста. Вона зазначає, що проти медиків були використані гумові кийки – їх били по голові, животу, кінцівкам. Водночас простих людей, яким надавалася медична допомога і, які часто були без свідомості , валили на землю і добивали кийками та ногами. Українські медики глибоко обурені діями правоохоронців. Богомолець нагадує, що насильство за всіма міжнародними нормами і законами, навіть під час війни вважається злочином, який дозволяли собі тільки нацисти.

Українські лікарі закликали європейське співтовариство звернутися до керівництва української держави з вимогою припинити насильство проти журналістів, лікарів і простих людей, з’ясувати організаторів кривавої розправи з боку влади і покарати винних у побитті людей. За словами представника організації «Червоний хрест» в Україні, всі лікарі (близько 10 ) міжнародної організації «Червоний хрест» отримали різні травми.

Під зверненням підписалися: академік АМН України Любомир Пиріг, директор національного музею медицини України, професор, доктор медичних наук Вадим Шипулін, заслужений лікар Ольга Богомолець та ті лікарі, які постраждали під час протистоянь з правоохоронцями. Кількість постраждалих громадян, за даними департаменту охорони здоров’я КМДА, близько 200 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *