ОСТАННІ НОВИНИ

На гірських перевалах Карпат чергують рятувальні тягачі

|

На чотирьох основних перевалах Карпат зосереджена спецтехніка Державної служби України з надзвичайних ситуацій для забезпечення безперебійного руху автотранспорту у випадку погіршення погодних умов. Про це повідомляє прес-центр ГУ ДСНСУ у Львівській області.

«Уряд діє на випередження та вживає превентивні заходи реагування на складні погодні умови, перш за все, в зонах особливої уваги, де існує найбільший ризик утворення транспортних заторів. Це ключові гірські перевали, автомобільні шляхи, в’їзди до міст», – підкреслив віце-прем‘єр-міністр України, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Зокрема, організовано чергування 12 автотягачів на Яблунецькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому перевалах у Карпатах. Це необхідно у зв‘язку з прогнозами Українського гідрометеорологічного центру щодо ускладнення погодних умов в західному, північному і центральному регіонах України (зниження температури вночі до 7 градусів морозу, опади у вигляді снігу та мокрого снігу).

У випадку подальшого ускладнення погоди передбачено чергування 48 автомобільних тягачів на ділянках доріг в регіонах, де прогнозується ускладнення руху. Перш за все, це стосується автомобільної дороги Київ-Чоп.

Крім того, за словами віце-прем‘єр-міністра, на основних в‘їздах до Києва (Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Ковельському) за завданням уряду підготовлено 57 стоянок для відстою вантажного транспорту в межах Київської області та передбачено виставлення 24 автомобільних тягачів. За необхідності ці напрямки будуть посилені додатково важкою інженерною технікою ДСНС України та Міністерства оборони.

«Враховуючи досвід минулої зими, пов’язаної з аномальними снігопадами, Державною комісією актуалізовано механізм взаємодії всіх відповідних служб та відомств, в тому числі ДСНС України, Збройних Сил України та Укравтодору, відпрацьована методика завчасного встановлення техніки на складні ділянки доріг та своєчасне обмеження руху для роботи снігоочисної техніки на початковій стадії. Це дозволить забезпечити безперебійних рух на шляхах державного і регіонального значення», – сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації у зимовий період ДСНС України розробила План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2013/2014 років. Відповідно до плану приведено в готовність міжвідомче угрупування сил у складі близько 40 тис. осіб і 11,5 тис. одиниць спеціальної техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *