ОСТАННІ НОВИНИ

Захарченко вже заборонив міліціонерам бити мітингувальників. Тепер нападатимуть найманці

|

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань.

Про це йдеться у заяві, яка опублікована на сторінці відомства у Facebook.

“Глава МВС дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ утримуватися від застосування сили стосовно учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їх учасників”, – йдеться у повідомленні.

“Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань, які наразі проходять у столиці України та інших містах держави”, – уточнили у прес-службі.

Крім того, міністр внутрішніх справ неодноразово звертався до громадян, які беруть участь у масових заходах, із проханням утримуватися від порушень законодавства.

Він закликав людей “бути толерантними та обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб до міліції”.

Очільник МВС зазначає, що “правоохоронцям наразі вже відомо про частину організаторів та координаторів правопорушень, які мали місце у Києві в період з 24 листопада до 1 грудня”.

“Частина активних учасників безладів уже затримані, відкрито ряд кримінальних проваджень. Спектр учинених зловмисниками посягань коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям”, – цитує міністра відомство.

“У зв’язку з цим Захарченко наголосив, що відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їх організатори”, – підсумували у прес-службі.

Нагадаємо, як писав Львівський портал, влада підготувала і має намір ввести в гру бандитську дивізію. За словами Анатолія Гриценка, на арену готовий вийти новий гравець, набагато небезпечніший, ніж Беркут – заздалегідь підготовлене бандитське формування, більше дивізії за чисельністю (20000+), ніде не зареєстроване і ніякій із держструктур не підпорядковане. Створене на основі тіньових охоронних структур кримінального світу. Порівняно з ними, “тітушки” – то хлопчаки.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *