ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура почала залякувати мешканців Львівщини

|

Забезпечення правопорядку під час проведення мирних масових заходів на Львівщині – обов’язок усіх сторін. Про це сьогодні, 4 грудня, заявив прокурор Львівської області Олег Василенко, інформує прес-служба відомства.

Зокрема, він наголосив, що під час мирних масових акцій громадяни безперешкодно реалізовують своє конституційне право на вільне волевиявлення. Водночас його, як прокурора області, непокоять факти, які несуть у собі небезпеку стабільності в регіоні, загрозу життю та здоров’ю громадян, додержання їх конституційних прав.

Йдеться, насамперед, про поширення закликів окремих осіб до вчинення протиправних дій, зокрема силового захоплення адміністративних будівель, блокування роботи державних установ, незаконного перекриття доріг тощо.

З огляду на це, прокурор Львівської області наголосив, що захоплення будівель і споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, блокування руху на відповідних дорогах – це кримінальні злочини. І хто б їх не вчинив, буде відповідати згідно Закону.

“Не важливо до яких організацій належать вказані особи, громадських, політичних чи фан-клубів. Кожен такий факт буде неодмінно фіксуватися правоохоронними органами, розслідуватися, а винні особи понесуть покарання»,- зазначив Олег Василенко.

Відтак у ситуації, яка склалася прокурор звернувся до мешканців Львівщини із закликом не піддаватися на можливі провокації, уникати інцидентів та взаємодіяти з правоохоронними органами, аби забезпечити мирний і толерантний характер масових заходів, які проходять в області. Звернувся прокурор Львівщини і до правоохоронців.

«Хочу також застерегти правоохоронні органи. Ваше завдання, у першу чергу, забезпечити реалізацію права громадян на вільне волевиявлення та гарантувати, при цьому, охорону громадського порядку. Мирні акції вашими зусиллями не повинні переростати у протистояння»,- додав він.

Підсумовуючи, прокурор Львівської області наголосив: “Будь-які прояви зневаги до Закону будуть мати відповідну правову оцінку. І без різниці, хто їх вчинив, оскільки Закон один для всіх!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *