ОСТАННІ НОВИНИ

Психологічна атака: західні області почали залякувати відсутністю фінансування

|

Західні області у результаті протесту можуть недоотримати бюджетні кошти. Про це заявив прем`єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

“Особливо звертаю увагу тих окремих місцевих громад на Заході країни – підкреслюю, одиничні приклади – коли місцева влада припинила роботу для участі у протестах”, – звернувся він до місцевих чиновників.

“Така аморальність і безвідповідальність місцевих чиновників може призвести до того, що на центральному рівні кошти будуть виділені, проте на місцевому рівні вони, в зв’язку з непрацюючою місцевою владою просто не дійдуть до отримувачів”, – уточнив Азаров.

“Також нагадаю, що через бюджетну систему здійснюються розрахунки за надані громадянам України пільги і субсидії, виплати за енергоносії. Якщо їх вчасно не здійснити, то під загрозу зриву, в мороз, буде поставлено теплопостачання міст”, – сказав він.

“І все тільки через те, що працівники, яких найняли місцеві громади для забезпечення їх життєдіяльності, вирішили погратися в політику замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки. А їх політика – життєзабезпечення громад”, – вважає прем’єр.

“Уже сьогодні, кожний орган місцевої влади повинен підготувати та прийняти необхідні рішення для того, щоб з 1 січня 2014 року було забезпечено безперебійне фінансування з державного та місцевих бюджетів, особливо в соціальній сфері. Ось за це справді треба спитати з чиновників місцевих”, – підсумував він.

2 грудня три західні області – Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська – оголосили страйк.

Українська правда

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *