ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович привезе китайські мільярди?

|

Президент України Віктор Янукович в Китаї може домовитися про інвестиції на суму більше 10 мільярдів доларів. Також обговорюватимуться нові можливості для експорту українських товарів, зокрема пшениці.

“У Китаї є таке правило, що бізнесмени не можуть нічого купувати у інших країн без “благословення” їхнього уряду. Важливо їм заручитися, щоб експортувати все, що вирощуємо, – зерно, овочі, м`ясо та інше, – заявив “Вестям” президент аналітичного центру Олександр Охріменко. – Ще один ключовий момент – нам дадуть кредит в $ 5 млрд (грошима), який ми повернемо зерном протягом 5-7 років зерном. Також ми спільно налагодимо виробництво в КНР літаків АН-158. Китай зараз потребує близько 6 тисяч літаків для внутрішніх перевезень”.

Крім того, китайці почнуть реалізовувати в Україні проекти. Так, влітку стало відомо про передачу в оренду 3 млн га землі в Дніпропетровській, Херсонській областях та Криму на 50 років.

“Це проблемні землі. А китайці оздоровлять їх, вкладуть до $ 3 млрд, – зазначив Охріменко. – Вони візьмуться побудувати заводи для переробки нашого вугілля в сировині для електростанцій. Ця сировина дасть більше енергії, а ми зможемо відмовитися від газу. І дуже амбітний план: навколо столиці хочуть побудувати об`їзну – платний автобан з мережами логістичних центрів, щоб із Києва прибрати склади і вантажівки. На це піде $ 3,7 млрд”.

Для реалізації цих проектів Україна висувала умову, що робочою силою мають бути саме українці, а використовуватися має не менше 40% вітчизняної техніки.

Зазначимо, після візиту в Китай президент має здійснити візит і до Росії, де також можуть бути озвучені угоди щодо великих кредитів і знижки на газ.

ТСН

Фото – PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *