ОСТАННІ НОВИНИ

Районне управління освіти мажорно викинуло на неякісне вугілля 400 тис грн.

|

Слідчий відділ УСБУ у Львівській області розпочав кримінальне провадження щодо закупівлі вугілля управлінням освіти, молоді та спорту Жовківської РДА у ТОВ ВП “ЗВЗ”. Про це повідомив “Нашим грошам. Львів” перший заступник начальника УСБУ у Львівській області Михайло Грек.

Як повідомляє відомство, у 2012 році управління освіти, молоді та спорту Жовківської РДА уклало договір з ТОВ ВП “ЗВЗ” (керівник – Боцко Василь Васильович), згідно з яким підприємство зобов’язалось поставити вугілля марки ГПК (50-200) у кількості 1350 тонн по ціні 1320 грн/т і вугілля марки ГЖСШ (0-13) у кількості 1117 тон по ціні 922,5 грн/т. Закупівля вугілля здійснювалась у одного учасника, оскільки проведені раніше торги не дали можливість визначити переможця.

Однак, на етапі закупівлі в одного учасника, на адресу управління освіти від інших учасників тендеру надійшли офіційні пропозиції щодо можливості постачання вугілля за ціною, яка є значно дешевшою від ціни, по якій було придбано тверде паливо. Зокрема, листом від 19 жовтня 2012 року ТОВ “Світ СР“ повідомило управління про можливість відвантаження вугілля тих же марок по ціні 1170 грн та 730 грн за тонну відповідно. Таким чином, вартість поставленого вугілля була дорожчою приблизно на 400 тис. грн.

Крім того, як повідомляє Михайло Грек, згідно з офіційними даними вимірювальної лабораторії, показники зольності та фракції поставленого вугілля суттєво відрізнялися від показників, передбачених Держстандартом та обумовлених в договорі. Так, понад 90% вугілля було меншої фракції від нижчої межі, встановленої для даної марки вугілля. Результати хімічного аналізу встановили, що зольність вугілля становить 26 і більше відсотків при передбачених договором 22 відсотках.

Слідчий відділ УСБУ у Львівській області розпочав кримінальне провадження по факту вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, пропозицію ТОВ ВП “ЗВЗ” також акцептував Департамент ЖКГ Львівської облдержадміністрації у торгах на закупівлю понад семи тисяч тонн вугілля. Дана пропозиція була однією із найдорожчих. Незважаючи на те, що акцепт у даному тендері оголосили лише 1 листопада, вже у вересні та жовтні ТОВ ВП “ЗВЗ” розвозило паливо у навчальні заклади за так званими договорами позички.

В УСБУ у Львівській області “Нашим грошам. Львів” також повідомили, що із залученням фахівців ДП “Львівстандартметрологія” у листопаді цього року здійснили відбір проб кам’яного вугілля, яке постачалось в заклади освіти Яворівського та Турківського районів. “У даний час здійснюються відповідні перевірочні заходи, за результатами яких будуть прийняті рішення відповідно до чинного законодавства та компетенції СБУ“, – написав у листі Михайло Грек.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *