ОСТАННІ НОВИНИ

В Європарламенті відбулась акція солідарності з Євромайданом

|

Символічна акція солідарності з українським народом пройшла в Європарламенті (ЄП). Про це повідомили РІА Новини в прес-службі організатора заходу – євродепутата Яцека Саріуш-Вольські.

«Всі охочі з парламенту могли сфотографуватися з плакатом «Солідарність з Україною» англійською та українською мовами», – зазначив співрозмовник агентства.

За його совами, акція підтримки українців у боротьбі за європейське майбутнє протривала годину .

При цьому в прес-службі самого Європарламенту повідомили, що не мають інформації про акцію.

Зазначимо, раніше Саріуш-Вольські, який є членом найбільш численною і впливовою фракції асамблеї – Європейської народної партії, разом з головою комітету у закордонних справах ЄП Елмар Брок висловили підтримку українцям. Вони закликали українську владу утриматися від застосування сили проти мирних демонстрантів, щоб уникнути серйозних наслідків . Як наголошується в їх заяві, мирні маніфестанти висловлюють свою незгоду з рішенням не підписувати угоду про асоціацію з ЄС, «яке позбавляє їх європейського майбутнього».

Нагадаємо, 28-29 листопада у Вільнюсі пройшов саміт «Східного партнерства», на якому були парафовані угоди про асоціацію з Євросоюзом низки країн пострадянського простору. 21 листопада Кабмін України розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада, коли уряд оголосив про припинення підготовки угоди про асоціацію з Євросоюзом.

У ніч на 30-е листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників проти призупинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Повідомлялося про 35 постраждалих, в тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, зараз всі вони відпущені.

1-го грудня на Банковій біля адміністрації Президента відбулося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». За даними КМДА, за останню добу в Києві в «швидку» звернулися 165 осіб, постраждалих внаслідок протестних акцій. З них 109 госпіталізовані.

2-го грудня в Києві тривають протестні акції. В даний час на Майдані Незалежності зібралося близько 5 тис. мітингувальників.Ще кілька тисяч демонстрантів взяли в облогу Кабмін і заблокували всі підходи до будівлі.

Коментарі

Джерело фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *