ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість постраждалих журналістів у Києві вже більше 50-ти

|

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова прийняв рішення вимагати відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, який несе відповідальність за фізичне насильство по відношенню до журналістів

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі голови комітету Миколи Томенка, рішення ухвалене сьогодні на позачерговому засіданні, після розгляду фактів побиття та перешкоджання професійній діяльності журналістів на Євромайдані.

«За даними медіаорганізацій, на сьогодні вже більше 50 українських та іноземних журналістів отримали тілесні ушкодження, також була знищена їх професійна апаратура: фотоапарати й відеокамери», – йдеться в повідомленні.

Томенко звернувся до присутніх на засіданні Комітету представників прокуратури та міліції з вимогою, щоб всі справи, порушені щодо побиття журналістів, були відкриті за статтею 171 Кримінального процесуального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Також Комітет з питань свободи слова звернувся до народних депутатів та бізнесменів з проханням надати фінансову підтримку на лікування журналістам, які постраждали від зіткнень з «Беркутом» під час висвітлення подій на Євромайдані.

Як повідомляли «Коментарі», раніше було відомо, що 44 журналісти постраждали під час протестних акцій у Києві, в тому числі і двоє журналістів «Коментарів». Більшість з них були побиті «Беркутом».

«Близько десяти чоловіків били мене кийками. Я кричав: «Преса» – з’ясувалося, цим тільки нашкодив собі. Дісталося мені й за те, що я був у протигазі: «Ах, ти – преса в протигазі? Отримуй». В результаті, зламана кістка на долоні, садна, забиті місця», – стверджує фотокореспондент УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *