ОСТАННІ НОВИНИ

Провладна сцена не перекриває звуків Майдану

|

На акції протесту під стінами Верховної Ради зібралось кілька десятків тисяч осіб. Підрахувати й сказати точне число мітингувальників наразі неможливо, оскільки з кожною хвилиною їх стає дедалі більше. Вони вже зараз заполонили всі вулиці, які ведуть до Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

Водночас пікетувальники не можуть підійти ближче до будівлі парламенту, оскільки їм перегородили шлях кілька рядів спецпризначенців та автобуси з додатковими силами «Беркуту».

Мітинг в основному складається з чоловіків дорослого віку. Люди тримають національні прапори та партійні «Свободи», «УДАРу», «Батьківщини», прапори ЄС та червоно-чорні стяги.

Мітингувальники кричать «Ганьба!» та «Уряд у відставку!». Настрій в людей мирний, агресії не спостерігається взагалі.

Варто зазначити, що спеціально встановлена сцена, поблизу Верховної Ради, на якій  відбувається концерт на противагу пікету Євромайдану, не впоралась із головним завданням. Попри те, що там встановлено спеціальну озвучку й виступають артисти, вигуки людей з Майдану все ж дуже добре чути у Верховній Раді.

До слова, біля сцени на провладному концерті зібралось не більше тисячі осіб. Станом на 10.00 год їх було близько 200.

Акція прихильників Партії регіонів на підтримку політики Президента повністю оточена бійцями «Беркуту».

Як відомо, в Києві та інших містах України від 22 листопада проходили акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

В ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.

Після цього громадянські акції переросли в політичний протест.

Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про підготовку до загальнонаціонального страйку. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова.

У неділю, 1 грудня, у Києві відбулося велелюдне віче. За різними підрахунками на вулиці столиці вийшли від 500 тисяч до мільйона людей. Їх обурив жорстокий розгін мирного Євромайдану, який відбувся напередодні.

Однак після віче, поблизу Адміністрації президента, через провокаторів знову трапились криваві сутички з «Беркутом».

Сьогодні Партія регіонів заявила про початок безстрокової акції на підтримку Президента України Віктора Януковича і партії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *