ОСТАННІ НОВИНИ

Глава Меджлісу: ВР Криму, закликаючи до надзвичайного стану, виконує завдання ПР

|

Глава Меджлісу кримськотатарского народу Рефат Чубаров вважає, що Верховна Рада АРК, звертаючись до президента із закликом вжити рішучих заходів для наведення порядку в країні аж до введення надзвичайного стану, керувався інструкціями правлячої Партії регіонів.

Про це він заявив у понеділок в інтерв`ю журналістам у Сімферополі, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Вони (кримські депутати) виконують партійне вказівку: провести позачергове пленарне засідання і запропонувати президенту, щоб він ввів надзвичайний стан. Сьогодні вони це зробили, але зробили дуже грубо і в небезпечний для кримського суспільства спосіб”, – заявив Чубаров.

“Деякі мої колеги ступили на небезпечний шлях – це розхитування України. В Україні дійсно є небезпека для територіальної цілісності. Ці мої колеги не хочуть не тільки цього розуміти, вони сприяють тому, щоб Україна дезінтегрувалася. Це для мене є головною небезпекою”, – заявив глава Меджлісу.

Чубаров, також вважає, що реакція кримського парламенту на події в Києві не є адекватною, враховуючи ситуацію в країні і, зокрема, в Криму.

“У ці дні, коли є дійсно політична криза в Україні, нам треба просто проаналізувати ситуацію в кримському суспільстві. Нам потрібно було б приступити до пошуку шляхів вирішення проблем у Криму. Нам треба було б хоча б сказати про те, що кримська влада готова відверто і у відкритій формі обговорити це з кримським суспільством”, – сказав він.

Як повідомлялося, в понеділок кримський парламент направив президенту звернення із закликом вжити всіх заходів для припинення діяльності деструктивних сил в країні і відновлення громадського порядку, не зупиняючись перед введенням надзвичайного стану.

За направлення звернення на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Криму проголосувало 76 депутатів з 78, які взяли участь в голосуванні.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *