ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники "!Фесту" не дали демонтувати баняки на Сербській

|

Сьогодні, 2 грудня, на вул. Сербську, 3 привезли техніку для демонтажу “шоколадних ванн” з фасаду пам`ятки, які раніше встановив ТОВ “Шоколад”. Демонтаж повинні були проводити працівники КП “Адміністративно-технічне управління” Львівської міської ради. Пише Zaxid.net

Однак демонтаж розпочати так і не вдалося, оскільки під стінами “Майстерні шоколаду” зібралось близько 20 працівників холдингу “!Фест”. Окремі з них пробували заважати роботі техніки.  Понад дві години тривала дискусія щодо демонтажу між представниками компанії, чиновниками мерії і депутатами.

Прес-секретар компанії “Фест” Христина Тузяк розповіла журналістам, що ухвала, якою депутати Львівської міської ради зобов`язали КП “Адміністративно-технічне управління” Львівської міськради демонтувати конструкції на будинку на вул. Сербській, 3 до 5 грудня, була прийнята з “певними порушеннями”.

Згодом вона пояснила, що будинок на Сербській, 3 – це пам`ятка національного значення і його охорона – в компетенції Мінкульту. Тому “Фест” (ТОВ “Шоколад”, – ред.) звернувся до суду з вимогою скасувати цю ухвалу , і Галицький райсуд призупинив дію ухвали до розгляду позову по суті.

Христина Тузяк сказала, що техніка приїхала ще о 5:00. “Будинок є у власності компанії, було розроблено концепцію і згідно з нею встановлено ці конструкції. Вони є декоративними”, – додала Христина Тузяк.

Натомість начальник юридичного відділу КП “Адміністративно-технічне управління” Львівської міської ради Наталія Малець заявила, що жодних судових рішень чи інших офіційних документів щодо оскарження ухвали міської ради про демонтаж конструкцій не надходило.

“Планується демонтаж самовільно встановлених конструкцій”, – сказала вона.

Юрист запевнила, що ухвала від 21 листопада чинна, про демонтаж ще минулого четверга повідомили власника будинку ( ТОВ “Шоколад”).

“Конструкції самовільно встановлені. Депутати не порушували законодавства, винісши таку ухвалу”, – сказала вона.

Втім, згодом Наталія Малець заявила, що сьогодні демонтувати ванни не будуть. За її словами, чиновники міськради через суд вимагатимуть, щоб демонтаж проводили представники виконавчої служби.

Нагадаємо, відповідно до ухвали Львівської міськради, металеві конструкції – “шоколадні ванни” на пам`ятці архітектури на вул. Сербській у Львові мають демонтувати до 5 грудня 2013 року.

Фото: Zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *