ОСТАННІ НОВИНИ

У двох районах Львівщини виявлено незаконну рубку лісів

|

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє, що на теритрії Яворівського та Турківського ДЛГП «Галсільліс» виявлено факти незаконної рубки дерев.

Зокрема, під час проведення позапланової перевірки Лімнянського лісництва Турківського ДЛГП «Галсільліс» держінспектори з ОНПС Львівської області  встановили факти незаконної рубки 74 дерев породи ялина (розмір шкоди становить понад 185 тис. грн.).

У результаті проведених заходів щодо дотримання природоохоронного законодавства в межах Немирівського лісництва Яворівського ДЛГП «Галсільліс» держінспектори виявили незаконну рубку 11 дерев породи сосна (розмір заподіяної шкоди становить понад 24 тис. грн.).

Усі матеріали перевірок скеровано в Турківський РВ ГУМВСУ, Яворівський РВ ГУМВСУ та прокуратуру Львівської області для подальшого реагування.

Одночасно, Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації звертає увагу громадськості, що  самовільні рубання деревини  – одна з найважливіших проблем нашого краю, яка потребує негайної активізації та комплексного підходу до її вирішення. У всьому світі незаконні рубки визнаються як суттєва загроза лісам, бо це завдає непоправної шкоди довкіллю.

Згідно зі ст. 246 Кримінального кодексу України, незаконна рубка карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років з конфіскацією незаконно добутого та знаряддя, за допомогою якого вчинено правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *