ОСТАННІ НОВИНИ

Президент Перемишля на львівському Євромайдані закликав українців не здаватися

|

Сьогодні до Львова прибув президент польського міста Перемишля Роберт Хома, який виступив із зверненням на львівському Євромайдані біля пам’ятника Шевченку. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Серцем я з вами і привіз вітання з Перемишля, з Польщі. Незважаючи на те, що говорить президент Янукович, Україна – в Європі. Чекаємо там на вас, а дорога іде через Перемишль, через Перемишльські ворота. Були з вам в часі Помаранчевої революції, були всі ці роки, коли Львів гарнішав, коли українці змінювались і чекали з надією на входження в Європу. Сьогодні ми також з вами.

Передаю вам звернення від жителів Перемишля. Не здайтеся! Боріться разом і вимагайте  того, щоби Україна була повноправним членом Європейського союзу. Почніть  це робити вже сьогодні. Бог дав погоду, світить сонце. Трохи мерзнете, але тримайтеся, бо варто. Ми з вами сусіди, і ми чекаємо на вас.

Недавно в Перемишлі зустрічався зі студентами зі Східноєвропейської школи, молодими людьми, які протестували і запрошували на Майдан до Києва. До Києва я не доїхав, але приїхав до Львова. Ви маєте неповторний шанс змінити хід історії. Дорогі львів’яни, друзі! Хочу запевнити, що можете завжди на нас покластися. Ми з вами є, будемо з вами, і чекаємо на вас. Хочу, щоб якнайшвидше Україна дочекалась скасування візового режиму для виїзду в Європу», – звернувся до львів’ян на Євромайдані Роберт Хома.

Також Роберт Хома символічно розгорнув на сцені прапор Євросоюзу та прапор міста Перемишля  на знак солідарності з львів’яни.

«На прапорі Перемишля ми маємо в гербі ведмедя, ви маєте – лева. Це дуже мужні звірі і символи. Не здайтеся! Львів – це сила!», – додав він.

Також до мітингувальників звернувся і радник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

«Дорогі друзі, дорогий Львове! Після того, що сталося в ту страшну ніч з п’ятниці на суботу, не можемо говорити загальними фразами, що це просто українська молодь постраждала, що це просто цвіт нації чи наші діти. Про це треба сьогодні говорити особисто. Шановний пане, шановна пані, які тут стоїте на майдані. Це вашу дочку били по голові, це вашого сина тягали по асфальті. Дорогий студента, дорога студентко! Це твого брата і твою сестру, це твого коханого били дубинками і запихали в міліцейські машини. Має бути сьогодні тільки особисте відчуття. Це не є якась загальна, абстрактна війна чи революція. Від тої ночі – це війна кожного з нас особисто. І точно так само сьогодні перестаньмо говорити про абстрактні європейські цінності.

Сьогодні треба говорити про цінності кожного з  нас, бо вже завтра, за тиждень, прийде той момент, коли ви будете на навчанні чи в праці. І настане момент, коли від вас вимагатимуть хабар, або пропонуватимуть хабар. Або настане момент, коли якийсь чиновник чи навіть водій маршрутки буде вас зневажати. Чи настане хвилина, коли в и прийдете в супермаркет, а там на всіх упаковках будуть написи тільки російською мовою. Чи вже за тиждень може настати момент, коли вам запропонують не написати курсову роботу, а купити її. І тоді не буде Майдану, ви будете самі, і нікого не буде біля вас, і не буде камер, націлених на вас. І тоді, шановний пане і шановна пані, настане найважливіший Майдан у вашому житті. Шановний студенте, шановна студентко! Це буде ваша найважливіша революція. Якщо  той момент ви переможете самого себе, і переможуть європейські і людські цінності в нас самих, ми переможемо всіх. Ми будемо сильні як ніколи. Нам цієї сили треба набиратися і ділитися один з одним. Тоді ми будемо сильними, Україна буде сильною і славною. Слава Україні!», – зазначив Василь Косів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *