ОСТАННІ НОВИНИ

Діалог з цією владою є аморальним і неприйнятним – заява журналістських організацій

|

ГО «Телекритика», Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України та Українська асоціація видавців періодичної преси виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президенті України з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів. Про це йдеться в спільній заяві трьох організацій.

«Ми висловлюємо глибоке обурення численними фактами насильства проти журналістів, молоді, студентства, та інших мирних учасників акцій протесту з боку правоохоронних органів. Станом на 2 грудня 2013 року, і з 29 листопада, вже зафіксовано інформацію про жорстоке побиття понад 40 українських і закордонних журналістів. Більшість із них постраждали від агресії з боку працівників спецпідрозділу «Беркут». Ця ситуація дуже яскраво показує, що свобода слова та право суспільства знати зайві в системі цінностей нинішньої української влади», – йдеться в заяві.

Організацію вважають неприйнятним для себе вести діалог з людьми, які допустили пролиття крові мирних протестантів, журналістів, і при цьому не подають у політичну відставку.

«Окремо ми також наголошуємо на неефективності діяльності МРГ, яка остаточно перетворилась на майданчик для окозамилювання та піару влади. Станом на сьогодні питання, пов`язані зі свободою слова, правами журналістів, а отже, і з правом суспільства на інформацію, стоять весь час останніми на порядку денному МРГ. Протягом усієї каденції Януковича стан свободи слова в Україні продовжував погіршуватись, а медіапростір цілеспрямовано намагались зачистити від незалежної інформації», – заявляють «Телекритика, ІМІ та НСЖУ.

«Для нас стало очевидним, що влада лише вдає підтримку «європейських цінностей». Це було яскраво продемонстровано не лише різкою зміною європейського курсу України, а і розгоном мирних демонстрантів, та безпрецедентною агресією щодо журналістів. Всім цим влада чітко продемонструвала, що вона – ворог громадянського суспільства. Віднині ми вважаємо, що вести діалог з нею не тільки немає жодного сенсу, а є аморальним і неприйнятним», – наголошується в заяві.

«Телекритика», ІМІ та НСЖУ відновлять свій діалог з владою лише тоді, коли буде покарано винних у злочинах проти журналістів, а влада на практиці доведе свою відданість європейським цінностям, правам людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *