ОСТАННІ НОВИНИ

Рада Європи зголосилася допомогти Євромайдану

|

Рада Європи (РЄ) пропонує Україні сприяння у вирішенні ситуації, що склалася в країні. Про це йдеться в заяві генсека організації Турбьерна Ягланда, передає РИА Новости.

«Рада Європи готова посприяти Україні та її народові у вирішенні поточної складної ситуації відповідно до зобов´язань країни в рамках Європейської конвенції про захист прав людини і принципів демократії, прав людини і верховенства закону», – підсумував він.

«Ситуація в країні Ради – Україні викликає серйозне занепокоєння в Раді Європи», – йдеться в документі. Генсек закликає «всі сторони в Україні утриматися від насильства і повернутися до мирного діалогу».

Нагадаємо, масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про припинення підготовки угоди про асоціацію з ЄС, яке планувалося оформити на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Як повідомляли «Коментарі», вчора на Банковій біля адміністрації Президента відбулося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». За даними КМДА, за останню добу в Києві до «швидкої» звернулися 165 осіб, що постраждали внаслідок протестних акцій. З них 109 госпіталізовані.

Сьогодні в Києві тривають протестні акції. Зараз на Майдані Незалежності зібралося близько 5 тис. мітингувальників. Ще кілька тисяч демонстрантів взяли в облогу Кабмін і заброкіровалі всі підходи до будівлі.

У ніч на 30-е листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників проти призупинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Повідомлялося про 35 постраждалих, в тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, зараз всі вони відпущені.

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *