ОСТАННІ НОВИНИ

Крим закликає Януковича ввести надзвичайний стан в країні

|

Верховна Рада АРК на позачерговому пленарному засіданні сьогодні прийняла звернення до Президента України Віктору Януковичу, в якому закликав вжити всіх доступних заходів для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед введенням надзвичайного стану. Про це повідомляє прес-служба парламента.

За прийняття документа проголосували 76 депутатів (із 78).

“Діяльність деструктивних сил, стягнувших у Київ своїх прихильників і паралізувавши життя столиці, повинна бути негайно припинена. Закликаємо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, вжити всі доступні Вам заходи для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед введенням надзвичайного стану. Політичний момент вимагає прояву максимальної твердості і рішучості”, – йдеться в заяві кримських депутатів.

Нагадаємо, у Києві, в ніч на 30 листопада 2013 р., “Беркут” розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Євромайдана.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *