ОСТАННІ НОВИНИ

Крім Львівщини, страйк оголосили ще дві області

|

У низці західних областей оголошено безстроковий мирний страйк. Про це повідомляють місцеві ЗМІ і сайти влади.

Рішення про безстроковий мирний страйк було прийнято на позачерговій 41-й сесії міської ради, яка відбулася на театральному майдані Тернополя.

Міський голова Сергій Надал звернувся до підприємців, власників закладів ресторанного господарства, бізнесменів з проханням припинити свою діяльність, на вході своїх підпорядкованих закладів приклеїти таблички “Страйк” та колективами вийти на центральну площу міста.

Водночас Тернопільська міська рада, освітні заклади, лікарні працюватимуть у звичному режимі та забезпечуватимуть життєдіяльність міста.

У Львові люди збираються на 12:00 на акцію протесту на площу поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку.

Львів`ян, які бажають долучитися до протесту, закликали створювати на своїх підприємствах страйкові комітети.

Раніше глава Львівської обласної ради Петро Колодій закликав жителів області до загального страйку.

За словами Колодія, працівники кожного підприємства й установи повинні самостійно обрати форму проведення страйку й прийти на мітинг, що сьогодні буде проходити на проспекті Свободи.

У свою чергу міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і його заступники з понеділка, 2 грудня, пішли у відпустку без збереження заробітної плати, “виконуючи волю багатотисячного віча, яке відбулося біля обладміністрації 1 грудня”.

“Саме в такий спосіб ми заявляємо про свою позицію і виявляємо солідарність зі страйкарями, оскільки, згідно з чинним законодавством, державним службовцям заборонено страйкувати”, – цитує Анушкевичуса прес-служба міськвиконкому в понеділок.

За інформацією прес-служби, аналогічно вчинили й інші співробітники виконкому, які працюють у виконавчій владі Івано-Франківська.

Українська правда

Фото: прес-служба ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *