ОСТАННІ НОВИНИ

Оприлюднено фото дівчини, про смерть якої говорять у соцмережах

|

Оприлюднено дві фотографії дівчини, яку вважають загиблою після розгону бійцями «Беркуту» Євромайдану в ніч на 30 листопада. На одному фото дівчина

 стоїть серед натовпу, на іншому – над тілом дівчини нахилився один із спецпризначенців.  

Уже впродовж двох діб у соціальних мережах поширюється інформація, що нібито власне ця дівчина померла у лікарні від отриманих травм. Проте досі немає офіційної інформації, яка б підтверджувала це.

Користувачі соцмереж, які не мають наміру поширювати неперевірену інформацію, намагаються отримати підтвердження про трагедію, або ж спростування від рідних, знайомих чи безпосередньо від цієї дівчини. «Озвіться, чи хтось бачив її після події. Ніби п`ятому каналу зателефонувала невідома лікар і підтвердила, що в лікарні померла дівчина після побиття Беркутом і в лікарні зараз знаходяться її батьки і СБУ!», – йдеться у коментарях у facebook.

Також у соцмережах йдеться, ніби звати цю дівчину Катерина Л.

Водночас київські лікарі другий день поспіль спростовують цю інформацію. Львівський портал вчора писав про те, що МОЗ України заперечує факт смерті постраждалої під час розгону майдану.

Журналісти “5 каналу” (на який посилаються у соцмережах) інформують: «Кореспонденти були в лікарні, де нібито померла дівчина. Медики запевняють – смертельних випадків серед постраждалих від побиття беркутівців немає».

Завтра на майдані буде встановлена сцена з екранами, на якій планують час від часу демонструвати фото дівчини. Активісти Євромайдану сподіваються, що її хтось впізнає і врешті сумніви чи підтвердяться чи спростуються.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, «Беркут» силою розігнав з Майдану Незалежності мітингувальників, які виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Серед постраждалих – двоє громадян Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову до себе в неділю, 1 грудня, посла України для пояснень в справі останніх подій в Києві.

Низка закордонних урядів також обурилися застосуванням сили проти мирного населення.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *