ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиціонери пішли до міліції, щоб не допустити штурму адмінбудівель

|

Члени президії Загальних зборів киян вирушили до Головуправління міліції з метою завадити штурму будівлі КМДА силами спеціальних підрозділів МВС. Про це повідомляє прес-служба київської Батьківщини.

Представники громадськості заявляють,  що наразі у Київраді  відбуваються два законних заходи, які ніким не заборонені та жодним законним чином не обмежені.

Це зустрічі народних депутатів від фракцій “ВО “Батьківщина”, УДАР та “ВО “Свобода” з громадянами, які тривають цілодобово,  та проведення Загальних зборів киян.

“З метою уникнення застосування будь-яких силових механізмів по відношенню до мирного зібрання, члени делегації, до якої увійшли нардепи та депутати Київради, звертають увагу міліції на тому, що силами учасників зборів забезпечується порядок на території ради”, – сказано в повідомленні.

“На даний час обрано президію Зборів, утворені робочі органи, прийнято ряд звернень, уповноважено народних депутатів провести роз’яснювальну роботу з приводу підстав знаходження людей в приміщенні Київської міської ради”, – зазначили в повідомленні

“Ми заявляємо, що не будемо чинити перешкоди працівникам Київської міської ради та КМДА у виконанні ними своїх посадових обов’язків. Позиція загальних зборів полягає в тому, що працівники КМДА не мають права залишати робочі місця та припиняти роботу із забезпечення життєдіяльності Києва. З початку перебування у будівлі на Хрещатику, учасники зборів не мають доступу до кабінетів працівників  Київради та КМДА” – зазначено у зверненні.

Члени президії Загальних зборів киян наголошують на тому, що право міліції на застосування сили проти громадян України діє виключно у випадку встановлення факту протиправного захоплення будівлі:

“В даному випадку, жодного захоплення органу державної влади не було. “У зв’язку з цим просимо не допустити застосування сили до учасників Зборів киян у приміщенні Київської міської ради”, – зазначили у зверненні.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *