ОСТАННІ НОВИНИ

Під час штурму на Банковій постраждали українські й іноземні журналісти (відео)

|

Декілька українських та іноземних журналістів постраждали на Банковій у Києві під час сутичок, коли «Беркут» відтісняв людей з-під Адміністрації президента.

Зокрема, розбили голову журналісту з Польщі і оператору Euronews, постраждали журналіст «Українського тижня» Валерія Бурлакова та фотожурналіст «ЛігаБізнесІнформ» Олександр Перевозник.

Також постраждав журналіст «Української правди» та Громадського ТБ Мустафа Найєм і ледь не постраждали фотокор УП Дмитро Ларін та Макс Левін із видання «Лівий берег».  

Михайлина Скорик повідомила у Facebook: «Журналісту з Польщі розбили голову на Банковій – били до 10 разів, каже він».

 

Найєм у Facebook написав, що сам потрапив до «польового» медпункту на Банковій після удару по голові – «наковтався газу, не зорієнтувався», а ще постраждав оператор Euronews – його повезли з травмою голови: «у крові, голова розбита, вирвано ніготь».

«Український тиждень» повідомляє, що його Валерія Бурлакова отримала поранення під час сутичок біля Адміністрації президента.

 

«Одна зі звукошумових гранат розірвалась біля її ніг. Вона отримала поранення, зараз перебуває в кареті швидкої допомоги.

«Коли бійці “Беркута” почали відтісняти демонстрантів з Банкової, один з правоохоронців намагався забрати камеру в фотографа Олексія Заклецького», – зазначає видання.

Крім того, фотожурналіст “ЛігаБізнесІнформ” Олександр Перевозник був побитий працівниками міліції під час висвітлення акції протесту на Банковій, повідомляє його видання близько 16-ї години

“Під час атаки бійців “Беркута” на демонстрантів з метою витіснення з вулиці Банкової, декілька бійців спецназу били журналіста”, – пише видання.

Олександр Перевозник постраждав під час розгону людей Беркутом на Банковій. Фото ЛігаБізнесІнформ

 

Олександр Перевозник постраждав під час розгону людей “Беркутом” на Банковій. Фото ЛігаБізнесІнформ

Як повідомив телефоном Перевозник, у нього розбита голова й фотокамера. Крім того, він надихався сльозогінним газом.

За його словами, били 7-8 співробітників “Беркута”, а потім один із них підняв його й підвів до волонтерів-медиків, які надали першу медичну допомогу.

Кількаразові попередження Перевозника про те, що він – журналіст, не вплинули на співробітників “Беркута”.

А Макс Левін написав: “Зі мною все ок. Прямо біля ноги вибухнула шумова граната чи вибухпакет. Розірвало джинси, пошкодило боти. Нога з гематомами, сильний забій, але ніби без переломів. Якби не трекінгові боти Lowa, ногу би розтрощило”, – і порадив одягати шоломи й “міцні боти” та “міцні рукавички”.

Фотокореспондента УП Дмитра Ларіна теж ледь не побив “Беркут”, але йому вдалося вивернутися і сховатися в одному з будинків поруч.

Як відомо, невідомі привезли до Адміністрації президента бульдозер. Демонстранти почали кидали в оточення “Беркута” пляшки, димові гармати. Бійці “Беркута” застосували шумові гранати та сльозогінній газ – і відтіснили людей, бивши “всіх без розбору”.

Постраждали чимало людей, до “швидкої” звернулися щонайменше 22 особи.

Опозиція заявила, що штурм Адміністрації президента влаштували провокатори.

Фото: Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *