ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція готова вести революцію до самої відставки Януковича та Азарова

|

Українці стоятимуть на майдані доки вимоги українського народу не будуть задоволені. Про це сказав голова Політради ВО “Батьківщина”, Арсеній Яценюк журналістам на Майдані Незалежності під час півмільйонної акції протесту, пише об’єднана опозиція «Батьківщина». Арсеній Яценюк наголосив, що українці вимагають справедливості в нашій країні: “Це вимога справжньої демократії.

Перший крок до цього – це відставка уряду Азарова, який знищив європейську мрію України і побив людей. І ця вимога – відставка Януковича, який особисто давав вказівку бити людей, який особисто вбив нашу європейську мрію”.

“Ми будемо стояти тут, доки вимоги українського народу не будуть задоволені”, – сказав він. Арсеній Яценюк підкреслив, що це мирна демонстрація. За його словами, такого підняття духу України не було протягом останніх десятиліть: “Люди не виходять за пенсію, зарплати, не виходять за гроші. Виходять за ідею і за справедливість. І це – відмінність України і від Росії, і від Білорусі і від інших”.

“Цей шлях буде дуже непростий. Янукович просто так не піде. Та ми будемо боротись, доки в Україні не відновиться реальна демократія. Янукович вкрав мрію українців, і він має нести відповідальність”, – сказав Арсеній Яценюк. Окрім того Яценюк розповів, що на Майдані буде розгорнуто національний штаб.

“Ми приймаємо рішення щодо розгортання національного штабу на Майдані” – заявив Арсеній Яценюк, виступаючи на півмільйонному Народному віче. Арсеній Яценюк пригадав, що Янукович “перейшов межу, коли за його вказівкою тут на цьому Майдані наші діти, студенти, юнаки і дівчата були побиті цими потворами, які називаються міліцією”:

“Він пролив кров наших дітей. Такого в крані ніколи не було, і він повинен понести за це відповідальність”. “Ми приймаємо рішення щодо розгортання національного штабу на Майдані”, – заявив Арсеній Яценюк.

За його словами, на Майдані Незалежності буле встановлено сцену та намети. “Ми як парламентська опозиція звертаємось до наших західних партнерів: бандити, які сидять в приміщенні президента, Кабміну і українського уряду повинні відчути, що таке давати незаконні накази, бити дітей, знущатись з України. Санкції проти режиму Януковича”, – сказав Арсеній Яценюк. Опозиційні сили також вимагають негайного голосування в парламенті за відставку “антиукраїнського уряду Азарова”: “Ми не відійдемо звідси, доки уряд Азарова не піде”.

Ще одна вимога опозиції – відповідальність міністра МВС за події в ніч на 30 листопада: “Він виконував наказ бити наших дітей. Під суд і під кримінал”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *