ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра в Україні оголосять надзвичайний стан?

|

Завтра, 2 грудня, в Україні може бути введений надзвичайний стан. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Кабінеті міністрів.

“Йде серйозне обговорення, що робити. У нараді задіяні чиновники Кабміну та Адміністрації Президента. Поки велика ймовірність того, що з понеділка в країні буде введено надзвичайний стан. Але питання ще не вирішене. Можливо, НС обмежиться Києвом”, – сказало джерело.

Відповідно до закону «Про правовий режим надзвичайного стану», НП, зокрема, може бути введено у разі виникнення масових безпорядків, що супроводжуються насильством над громадянами, обмежують їх права і свободи; спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства. Пропозиції по введенню НП Президенту подає Рада національної безпеки або Кабмін.

НП в Україні або в окремих її місцевостях вводиться указом Президента, який підлягає затвердженню ВР протягом двох днів з моменту звернення. При вимозі невідкладних заходів з порятунку населення або недопущення загибелі людей, НП може бути введено без попередження.

НП в Україні може бути введено на строк не більше 30 діб і не більше 60 діб в окремих її місцевостях.

Зазначимо, в Києві, в ніч на 30 листопада 2013 р., “Беркут” розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.

 Фото: http://lb.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *