ОСТАННІ НОВИНИ

Ця ніч на Євромайданах минула спокійно

|

Люди на Євромайданах у Києві та Львові не розходились цілу ніч. Жодної інформації про сутички не надходило. З 7 ранку кількість людей на Михайлівській площі у Києві збільшується, повідомляє zaxid.net

Запрацював громадський транспорт і кількість людей на Михайлівській площі збільшується. Як повідомив у прямому ефірі кореспондент 5 каналу, розширилась також географія мітингувальників. Окрім людей з Київщини та Львівщини, тут є Одеса, Харків та Вінниця. О 6 ранку усі, хто в цей час був на площі традиційно виконали гімн України.

 

Проспект Свободи під ранок/Fb-сторінка Yaroslav Tabinskyy

 

Як повідомили у прес-центрі Євромайдан Львів, тут також ніч минула спокійно. Жодних силових акцій, штурмів, провокацій. Не підтвердились численні повідомлення про беркут, тітушок і тому подібне. Всю ніч на майдані чергувала щонайменше тисяча львів`ян. Грілися чаєм і піснями. Близько третьої години ночі на ‪#‎Євромайдан завітала група «Антитіла». Тарас Тополя заспівав для найстійкіших євромайданівців через гучномовець. 

Починається новий день, коли в Києві мають відбутись вирішальні події. Тож ми (Євромайдан Львів – ред.) звертаємось передусім до киян із закликом, із якого 21 листопада почався львівський протест:

КИЯНИ, ВИХОДЬТЕ НА МАЙДАН!

Нагадаємо, сьогодні, 1 грудня, на 12:00 у Києві та інших містах України заплановані мирні акції протесту. Вночі зі Львова та низки областей України виїхали автобуси та легкові автівки з мітингувальниками до Києва. 

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, «Беркут» силою розігнав з Майдану Незалежності мітингувальників, які виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Після вранішніх подій, на Михайлівську площу столиці вийшли тисячі людей.

Низка закордонних урядів обурилися застосуванням сили проти мирного населення.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *