ОСТАННІ НОВИНИ

Меркель прирівняла Україну до Білорусі

|

За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка фактично поставила Україну і Білорусь в один ряд, експерти вже оцінили раптову зміну риторики у спілкуванні лідерів ЄС з Віктором Януковичем. 

Про це пишуть «Українські новини».

«Ми думаємо про пані Тимошенко і про всіх, хто в Україні та Білорусі живуть у важких політичних умовах», – заявила Ангела Меркель після завершення саміту Східного партнерства.

Востаннє Меркель порівнювала Україну з Білоруссю у травні минулого року у розпал медійної кампанії з критикою політичних репресій в Україні напередодні «Євро-2012».

Тоді канцлер заявляла, що «в Україні і Білорусі люди досі страждають від диктатури і репресій».

На думку політолога Андреаса Умланда, риторика Меркель пов`язана з роздратуванням від Януковича, який протягом багатьох місяців виснажливих переговорів проявив себе як абсолютно непередбачуваний співрозмовник.

Політичний режим в Україні наразі інший, ніж у Білорусі. Але імідж Януковича за рівнем негативу наближається до іміджу Лукашенка. Хоча Янукович поки і не став таким диктатором як Лукашенко, але достатнього того, що він роками водить Євросоюз за ніс, – пояснює Умланд. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *