ОСТАННІ НОВИНИ

Українці серед лідерів за споживанням алкоголю у світі

|

В Україні, а також в Росії та Білорусі – найвищі показники споживання алкоголю у світі. Такі дані наводить Світовий банк у своєму звіті «Коли ти ризикуєш своїм здоров’ям: причини, наслідки та способи подолання ризикованої поведінки».

Поруч із Росією, Білоруссю, Белізом та Еквадором наша країна опинилася в компанії країн, де цей показник сягнув найвищих меж, передає Радіо «Свобода».

Експерти вважають, що, просто заборонивши рекламу горілки та пива, проблему алкоголізму не вирішити. Економічний добробут і краща якість життя – найкращі засоби попередження цієї шкідливої звички, на їхню думку. У ньому подаються дані щодо змін з роками шкідливих звичок людей у різних країнах світу.

Експерти Світового банку б’ють на сполох: куріння, вживання наркотиків, нездорове харчування та небезпечний секс поширюються по всьому світу, особливо в країнах, що розвиваються.

Так, у звіті йдеться про те, що щороку в світі на кожен мільйон жителів планети припадає до півсотні смертей від наркотиків. При цьому впродовж останнього десятиліття, за даними дослідження Світового банку, кількість наркозалежних людей у віці від 15 до 64 років практично не змінювалася: близько 5% населення планети й далі залежить від наркотиків.

Водночас інша шкідлива звичка – куріння, яка не отримує такого осуду соціуму, шириться планетою в геометричній прогресії. За останнє сторіччя кількість викурених цигарок на душу населення Землі зросла у 100 разів. При цьому абсолютна більшість хронічних курців – із країн з низьким та середнім рівнем доходів, зокрема, більш як третину цигарок викурюють у Китаї. Велика кількість курців, порівняно з іншими країнами, проживає також у Росії, США, Індонезії та Японії. Україна посіла 14-ту позицію у списку 15-ти країн із найбільшим відсотком курців серед чоловіків.

УНІАН
Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *