ОСТАННІ НОВИНИ

Цього річ на дорогах Львівщини загинуло майже 200 людей, з них 15 – діти

|

Від початку року на Львівщині в ДТП загинуло 174 особи. Найчастіше люди гинуть через власну необережність та нетверезість водіїв. Однак тенденція смертності на дорогах зменшується. Про це «Погляду» розповіла речниця обласного управління ДАІ Галина Лемішко.

«У Львівській області трапилося 1254 ДТП з постраждалими. 174 людини загинули, 1582 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості. В порівнянні з минулим роком помітно зменшується кількість ДТП та загиблих на дорогах, зменшилась і кількість травмованих людей у порівнянні з відповідним періодом минулого року», – каже Галина Лемішко.

На Львівщині є визначено кілька місць, де найчастіше трапляються ДТП.

За словами речниці обласного ДАІ, найчастіше причинами аварій, в яких травмуються або гинуть люди на Львівщині є перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, керування транспортним засобом у нетверезому стані, несподіваний вихід пішохода на проїжджу частину та недотримання відповідної дистанції між автівками. 

Варто наголосити, що а аваріях на дорогах Львівської області, загинуло 15 дітей.

«Найчастіше люди гинуть через наїзди на пішоходів – 37,9% усіх ДТП та через зіткнення транспортних засобів. До того ж цього року на Львівщині загинуло 15 дітей», – пояснила Галина Лемішко.

В місті Лева основною причиною смертності на дорогах є неуважність самих пішоходів, розповідає речниця Львівського міського управління ДАІ, Людмила Ліб.

«За 10 місяців у Львові сталося 464 ДТП з постраждалими. У цих пригодах загинуло 30 людей. Та 546 людей отримали тілесні ушкодження. Якщо говорити за видами ДТП, то 234 випадки – це наїзди на пішоходів, у яких 21 людина загинула і 229 – травмовано, але 40% наїздів сталося власне з вини самих пішоходів», – каже Людмила Ліб.

За словами речниці Львівської державтоінспекції, найчастіше аварії стаються в період від 18 до 20 години. В цей час вже темно, дуже багато людей повертаються з роботи і це збільшує ризик травмуватися. 

«У Львові є 27 місць, в яких найчастіше стаються аварії. На цих ділянках встановлюють таблички, де вказують який тут ризик, тобто які ДТП трапляються найчастіше, встановлюють дорожні знаки, ці місця є виділяють на дорозі», – пояснила Людмила Ліб.

Також варто додати, на дорогах Львова загинуло 4 дітей і 80 травмувалося.

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *